2015

Interieur Philharmonie / Design Platform

Haarlem, NL

Het concertgebouw De Philharmonie van Haarlem, grenzend aan het voormalige terrein van drukkerij Joh. Enschedé, heeft in 2005 een ingrijpende metamorfose ondergaan naar ontwerp van van Dongen-Koschuch Architects. Naast een grondige renovatie en restauratie van de bestaande gebouwen heeft een uitbreiding plaatsgevonden die de harmonie tussen oud- en nieuwbouw heeft hersteld. In 2014 is Van Dongen-Koschuch gevraagd een nieuw concept voor het interieur te ontwikkelen. De ‘Philharmonie als platform’ is het resultaat.

Met 11.000 m2, 200 evenementen en 70.000 bezoekers per jaar vormt het gebouw een tentoonstellingsruimte voor design meubels en objecten. Het platform omvat een vaste collectie met meubels van gevestigde Nederlandse ontwerpers en jaarlijks wisselende ‘’specials’’ van nieuw aanstormend talent. Objecten worden niet alleen getoond, ze worden ook gebruikt door bezoekers van de Philharmonie en kunnen zelfs worden aangeschaft.


Locatie: Amsterdam, Nederland
Status: Voltooid
Programma: interieur ontwerp
Projectteam: L. Gibson
Opdrachtgever: Philharmonie Haarlem
©Van Dongen- Koschuch